Παραδοσικά Ελληνικά Ζυμαρικά

Παραδοσικά Ελληνικά Ζυμαρικά

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Τραχανάς αλευρίσιος ξινός. Χειροποίητος τριμμένος στο κόσκινο, όπως τον έκαναν οι παλιές νοικοκυρές. Για τις κρύες μέρες του χειμώνα!




Παράγουμε χύμα ποσότητες αλλά και συσκευασίες των 500gr. Τραχανάς εξολοκλήρου τριμμένος στο χέρι και περασμένος στο κόσκινο. Η διαδικασία είναι όπως ακριβώς θα τον κάνατε και εσείς στο σπίτι. Παίρνουμε Ελληνικό αλεύρι και φρέσκο γάλα από τοπικό κτηνοτρόφο και αφού τρίψουμε τον τραχανά τον αφήνουμε να στεγνώσει αργά στην ξήρανση χωρίς να πιέζουμε με υψηλές θερμοκρασίες.

Το αποτέλεσμα μας κάνει υπερήφανους καθώς ακούμε τα καλύτερα από τους πελάτες μας, τους ανθρώπους που μεγάλωσαν τρώγοντας γευστικό και νόστιμο τραχανά και νοσταλγούν την εποχή που δεν είχαν τίποτα αλλά είχαν τα πάντα όπως μας λένε.