Παραδοσικά Ελληνικά Ζυμαρικά

Παραδοσικά Ελληνικά Ζυμαρικά

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Ζυμαρικά από το μονόκοκκο Ελληνικό αρχαιοσίταρο (TriticumMonococcum) ποικιλία « Καπλουτζάς ».


Την τελευταία 20ετία το ενδιαφέρον για το μονόκοκκο έχει αναζωπυρωθεί, λόγω της βιολογικής αξίας που παρουσιάζει ως διατροφικό προϊόν: υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (19-22% ), ικανοποιητική περιεκτικότητα σε λυσίνη, καροτίνη και τoκόλες ( αντιοξειδωτικές ουσίες ).