Παραδοσικά Ελληνικά Ζυμαρικά

Παραδοσικά Ελληνικά Ζυμαρικά

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Τραχανάς σταρένιος ξινός. Ένα από τα πιο "μπελαλίδικα" αλλά και πιο νόστιμα προϊόντα που παράγουμε. Ακολουθώντας την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής και το γιαούρτι το παράγουμε εμείς από φρέσκο πρόβειο γάλα και το ξινίζουμε εμείς - (δεν το αγοράζουμε έτοιμο). Για να πάρουμε λίγα κιλά τραχανά χρειάζονται μερικές ώρες τρίψιμο στο κόσκινο και μερικές ημέρες στο στέγνωμα. Βράζοντας τον στεγνό τραχανά σε νερό απελευθερώνεται το γιαούρτι μοσχοβολώντας από το σιτάρι και το νερό γίνεται λευκό!